ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

11011950_1060839443944750_7930057906754677977_n.jpg

Δημιουργία παικτών υψηλού επιπέδου που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου 

Σταδιακή προώθηση έτοιμων νεαρών ποδοσφαιριστών στην 1η Ομάδα της ΠΑΕ. 

 

Στόχος 

Η συστηματική πρότυπη εκπαίδευση του ποδοσφαίρου μέσα από σύγχρονες διδακτικές μεθόδους ανάλογα του ηλικιακού επιπέδου και άρτια παιδαγωγική καθοδήγηση στοχεύοντας στη δημιουργία σκεπτόμενων αγωνιστικά παικτών με προσωπικότητα που να ανταποκρίνονται στις τεχνικοτακτικές, φυσικές, νοητικές και ψυχικές απαιτήσεις του σύγχρονου επιθετικού και θεαματικού ποδοσφαίρου. 

Η Ακαδημία ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Πανιώνιος θέλοντας να συμβάλει στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία όλων των τμημάτων της δημιούργησε ένα πλαίσιο συνεργασίας  της σχολής με τους γονείς. 

Το πλαίσιο αυτό αποτελείτε από κανόνες που πρέπει να τηρούνται ΑΠ’ ΌΛΟΥΣ και για όλη την αγωνιστική περίοδο. 

 

 

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ 

 

 

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ 

Οι γονείς έχουν υποχρέωση να συνεργάζονται με τους προπονητές και τη Διοίκηση της Ακαδημίας και ο ρόλος τους πρέπει να είναι συμβατός σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν τα Τμήματα Εκπαιδευόμενων Ποδοσφαιριστών. 

Οι γονείς σε προκαθορισμένες συγκεντρώσεις (σε ημερομηνίες που θα προκαθορίζονται στη διάρκεια του έτους) θα ενημερώνονται σε θέματα που αφορούν την πρόοδο των παιδιών τους και σε θέματα που αφορούν τη συμβολή τους στην καλύτερη λειτουργική οργάνωση της ακαδημίας στο πλαίσιο της φιλοσοφίας που όλοι μας πρέπει να ακολουθούμε 

Οι γονείς σε ιδιαίτερες περιπτώσεις μπορούν να ενημερώνονται για θέματα που αφορούν την απόδοση, τη συμπεριφορά και την εξέλιξη του παιδιού τους μετά από τηλεφωνική αίτηση στη γραμματεία της ακαδημίας  για να προκαθορισθεί το ραντεβού της επικοινωνίας με τους υπευθύνους.Δεν επιτρέπεται από τους γονείς η απασχόληση των προπονητών μετά το τέλος του αγώνα ή της προπόνησης στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. 

Επίσης η οποιαδήποτε επαφή με τον προπονητή σε περίπτωση σοβαρότερου θέματος που τυχόν χρήζει κάποια επίλυση θα γίνεται μετά από τηλεφωνική αίτηση στη γραμματεία της ακαδημίας σε προκαθορισμένο ραντεβού παρουσία και του υπεύθυνου της Ακαδημίας (Γενικού Διευθυντή ακαδημίας και τεχνικού Διευθυντή). 

 

Σε περίπτωση προπόνησης εκτός προπονητικού κέντρου, η παρουσία των γονέων θα είναι εφικτή μόνο κατά την άφιξη και την αναχώρηση των αθλητών χωρίς δυνατότητες παρακολούθησης της προπόνησης. 

Θα προβλεφθεί η δυνατότητα και στους γονείς μετά από ενημέρωση να παρακολουθήσουν και προπονητικές – αγωνιστικές εκδηλώσεις σε καθορισμένο χρόνο που θα αποφασίζεται από τους υπευθύνους της ακαδημίας. 

Σε τουρνουά καλό είναι να αποφεύγεται η διαμονή στο ίδιο ξενοδοχείο με την ομάδα, εάν υπάρχει δυνατότητα. Εάν όχι, θα πρέπει η παρουσία να είναι διακριτική και η επαφή με τα παιδιά θα είναι σε προκαθορισμένο από τους προπονητές χρόνο και χώρο με βάση το πρόγραμμα των αγώνων. 

Κατά τη διάρκεια των αγώνων η συμπεριφορά των γονέων θα πρέπει να είναι κόσμια και να μην προκαλούν με αρνητικές κρίσεις και επικρίσεις, καθώς να μην δίνουν τεχνικές οδηγίες προς τους ποδοσφαιριστές και να μην παρεμβαίνουν στο έργο του εκάστοτε προπονητή. Οι προπονητές μόνο θα είναι υπεύθυνοι γι αυτό. 

Οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά που θα προσβάλει την ιστορία και το έμβλημα της ομάδας αλλά και τις αρχές της φιλοσοφίας της ακαδημίας θα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. 

Θα πρέπει να σεβόμαστε τις βασικές αρχές της φιλοσοφία μας «Άμιλλα, Εκπαίδευση, Κουλτούρα» που θέλουμε να δώσουμε σαν ακαδημία του Πανιωνίου προς τον ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι μας πρέπει να είμαστε το παράδειγμα προς μίμηση προς όλους. 

 Απαγορεύονται οι επαφές με άλλες ομάδες ή μάνατζερς χωρίς την επίσημη ενημέρωση και έγκριση από τον Πανιώνιο. Σε περίπτωση επίσημης πρότασης από άλλη ομάδα η Διεύθυνση και ο Πρόεδρος είναι υπεύθυνοι γι αυτό. 

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή των εκπαιδευόμενων παικτών σε διάφορα Camp ή σε διάφορα δοκιμαστικά στο εσωτερικό ή εξωτερικό άλλων ομάδων χωρίς την προηγούμενη ενημέρωσή μας. 

Δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε συμμετοχή σε personal-training με γυμναστή - προπονητή εκτός της ακαδημίας χωρίς την προηγούμενη ενημέρωσή μας.   

Δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε επίσκεψη σε ιατρούς ή φυσιοθεραπευτές που δεν είναι της ομάδας (εκτός ειδικών περιπτώσεων που θα πρέπει όμως άμεσα να ενημερώνονται οι υπεύθυνοι της ομάδας). 

Απαγορεύεται ρητά η είσοδο γονέα στον αγωνιστικό χώρο, κατά την διάρκεια αγώνα ή προπόνησης,καθώς επίσης και η παρακολούθηση των προπονήσεων πλησίον της περίφραξης των γηπέδων.  

 Οι γονείς οφείλουν να στηρίξουν την όλη προσπάθεια της Ακαδημίας προς όφελος των παιδιών τους και της ομάδας 

 

ΚΥΡΩΣΕΙΣ 

 

Η παρουσία γονέων και κηδεμόνων στους χώρους προπόνησης και αγώνων δεν πρέπει να δημιουργεί παρενέργειες (φωνές,σχολιασμούς κλπ) στο έργο των παικτών και των προπονητών. Εάν συμβεί αυτό αποβάλλονται από τον περιβάλλοντα χώρο. 

Στους γονείς που παρεμβαίνουν στο έργο των προπονητών και δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, καθώς σε  περίπτωση αγενούς συμπεριφοράς του κηδεμόνα προς τον προπονητή ή τη Διεύθυνση εφαρμόζονται ανάλογες κυρώσεις μετά από απόφαση της Διεύθυνσης. 

 

 

ΣΥΝΔΡΟΜΗ 

 

Η συνδρομή ανταποδοτικά επιστρέφει στα ίδια τα παιδιά. 

Με την συνδρομή πληρώνετε: εξαιρετικές και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις, 

ποιοτικό αθλητικό υλικό, έμπειρους και εξειδικευμένους προπονητές με δίπλωμα UEFA,ιατρική κάλυψη όλων των προπονήσεων, 

Εγγραφές μπορούν να γίνουν καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν έφ’ όσων  δεν έχουν συμπληρωθεί τα τμήματα. Κάθε αθλητής μπορεί να κάνει 3 δοκιμαστικές προπονήσεις πριν την εγγραφή του στην ακαδημία. 

Κατά την εγγραφή οι αθλητές πρέπει να προσκομίζουν ιατρική βεβαίωση και ληξιαρχική πράξη γέννησης με φωτογραφία θεωρημένη από τον δήμο ή από Κ.Ε.Π. 

Σε περίπτωση συχνών απουσιών ενός παιδιού από τις προπονήσεις, τα δίδακτρα θα καταβάλλονται κανονικά,εκτός της περίπτωσης σοβαρού προβλήματος υγείας του παιδιού,περισσότερο του ενός μηνός. 

Η εγγραφή είναι δωρεάν,εκτός της περίπτωσης διακοπής φοίτησης και επανεγγραφής κατά την διάρκεια της σεζόν. 

Σε περίπτωση διακοπής της φοίτησης η ενημέρωση θα πρέπει να γίνει άμεσα στην γραμματεία.  

Τα παιδιά της ακαδημίας είναι υποχρεωμένα να φορούν ρουχισμό της που παρέχεται από την ακαδημία, τόσο στις προπονήσεις,όσο και στους αγώνες.